16 Ocak 2014 Perşembe

Elmalı Mini Turtalar


Elma sağlık için çok yararlı olduğu gibi aynı zamanda çok da lezzetlidir. Durum böyle olunca da bu yararlı lezzeti her fırsatta sayısız tarifle birlikte tüketebiliyoruz. Elmalı tariflerin en favorilerinden birini şimdi sizinle paylaşacağım. Siz de elmalı turta nasıl yapılır diyorsanız tüm detaylar tarifimde.

Minik Elmalı Turtalar

Malzemeler:

Hamuru için:
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
İç harçı:

  • 3-4 Elma
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı şeker

 Hazırlanışı:

İsterseniz elmaları minik küpler halinde isterseniz de rende ile rendeleyin. Ocağa alın ve orta ateşte şekerle birlikte kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ardından tereyağını ve tarçını da ilave ediyoruz. Yağ eriyince bir kaç kez daha karıştırıp indiriyoruz ve iç harçı soğumaya bırakıyoruz.

Hemen sonra hamurumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Malzemeleri derin bir yoğurma kabına alıyoruz. İlk olarak unu koyuyoruz ve içine diğer malzemeleri koymak için bir havuz oluştuyoruz. Bu havuza sırası ile yumurta, tereyağı, yoğurt, toz şeker, kabartma tozu, vanilya koyuyoruz. Yavaş yavaş bu havuzun içine un alarak güzel bir hamur yoğuruyoruz. Önemli hatırlatma tereyağı ocakta eritilmeyecek. Minik küpler halinde doğrayın. Hamur yoğurmadan en az 15 dakika önce dolaptan çıkarın. Hamur hazır olduğunda bir süre dolapta bekletmek en iyisidir. Ancak vaktiniz yoksa devam edebilirsiniz.
Hamurun 1/3 ayırın. Küçük turta kalıplarını yağlayın. Küçük kalıplarınınz yoksa normal fırın tepsisine de yapabilirsiniz.
Hamurun fazla kısmını turta kalıplarının içine yerleştirmek için açın. Tek tek yerleştirin. Hamurların üstlerinden çatalla delin. Ardından hazırlamış olduğunuz iç harcı yerleştirin.
Kalan hamuru açın küçük şeritler halinde kesip turtanın üstüne yerleştirin.
Önceden 200 derece ısıtılımış fırında ortalama 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder