16 Ocak 2014 Perşembe

Koruk Ekşili Salata

Salata, her mevsim kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir besin maddesidir. Salatayı yeşilliklerle yapabileceğiniz gibi, kuru bakliyatlarla da zenginleştirebilirsiniz. Haşlanmış ya da ızgara et ilaveleri ile de başlı başına bir yemeğe çevirebilirsiniz. Hellim, tulum peyniri, çökelek peyniri gibi peynirlerle bambaşka tatlar yakalayabilirsiniz.

Salatanın bazı faydaları:
  • Vücudun ihtiyacı olan bazı besinleri karşılar.
  • Bağışıklığı güçlendir.
  • Sindirimi düzenler.
  • Daha zinde, hafif ve enerjik olmamızı sağlar.
Ege'de yaz aylarında üzümün olgunlaşmamış halinden yani ekşi tadında iken kış için limonata veya alternatif bir ekşi sos hazırlanır. Bana da köyden anneannemin hazırladıklarından sık sık geliyor. Eğer sizin de imkanınız var ise Koruk ile salatalarınızı şenlendirmenizi tavsiye ederim.





Koruklu Salata


  • Mevsim yeşillikleri: roka, maydanoz, marul
  • Domates
  • Soğan
  • Kuru nane
  • Salatalık
  • Tuz
  • Koruk ekşisi
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı:

Yeşillikleri kalın bir şekilde doğrayın. İnce doğrarsanız tüm vitaminini kaybeder. Sonra soğanları çok ince doğrayın. Üzerine salatalık ve domatesleri doğrayıp koyun. Salatanıza en son;  tuz, ekşi ve zeytinyağı ile soslayıp üzerine kuru nane gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder