Blog yazarlığına yeni başlıyorum. Zamanla beni
tanıyacaksınız. Evde elime geçen malzemelerden sürekli doğaçlama yemekler
yaparım. Türk usulü kavurmalı pizzada böyle ortaya çıktı. Evde azıcık kalmış
kavurmayı değerlendirme çabam sonrası ortaya çıkmıştır. Aslında kavurmalı
pidede denebilir. Bildiğiniz pizzalardan çok farklı. Tamamen Türk damak tadına
göredir. Her yemek deneylerimde kobayım olarak kullandığım eşim tepsiyi tek
başına bitirerek ne kadar lezzetli olduğunu bana gösterdi.
Tarifim:
Hamuru için.
- Kısa yol:
Fırından bir ekmeklik hamur alın.
J
- Uzun yol:
-
3,5 bardak un
-
Biraz tuz
-
Yarım paket kuru maya ( suda ıslatmaya gerek
olmayanlardan kullandım.)
-
Su (Kulak
memesi kıvamı verecek kadar su)
Açık söylemek gerekirse o gün
hamuru geç saat olduğu için ben fırından aldım. Ama normal günlerde yukarıda
tarif ile hızlı bir pizza hamuru yoğuruyorum. Hep fırından hamur almıyoruz
yani.
İç malzemeleri:
-
Yaklaşık 200 gr Kavurma
-
2 adet kuru soğan
-
2-3 diş sarımsak
-
2 domates rendesi
-
1 adet etli kırmızı biber
-
1 adet yeşil biber.
-
200 gr kaşar peyniri
-
Zeytinyağı
( Ben neredeyse tüm yemeklerimi
zeytinyağı ile yaparım. Köyden kendi bahçemizden gelen yağı kullanırım. Ancak
sıvıyağı siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.)
-
Karabiber
-
Pul biber
-
Kekik
-
Tuz
Hazırlanış:
Öncelikle hamuru yoğurdum. Hamur
bir kenarda beklerken ben soğanları salata yaparken doğradığımız gibi yarım ay
şeklinde yarım santim kalınlığında doğradım. Sarımsakları da bir iki parçaya
ağırdım. Zeytinyağında güzelce kavurdum. Soğanlar kavrulunca domatesi ilave
edim. Güzel bir sos kıvamına gelince tüm baharatları ve tuzu ilave ettim. Bir
taşım kaynattım ve ocağı kapattım. Hamuru tepsi büyüklüğünde açtım. Üzerine bu
sosu güzelce yaydım. Ardından da üzerine kavurma etleri yerleştirdim. Biberleri
jülyen şeklinde ince şeritler halinde doğrayıp hamurun üzerine
paylaştırdım. En son da bolca kaşar
rendeledim. Normalde kaşarı fırından inmeye yakın rendelerdim ama o gün başka
işlerim de vardı. Ben de önceden yaptım. Gayette iyi oldu. Önceden ısıttığım
200 derece fırında 30 dakika pişirdim. Ancak siz fırınınızın pişirme gücüne
göre daha uzun ya da daha kısa tutabilirsiniz. Dikkatli olun. ;)
Yanına da naneli ayran yaptım oh
misler gibi, ferah ferah. J
Naneli ayranı merak edenler için
de tarifi yazacağım.
Birde nar taneli mevsim salatası
yaptım. O ayrı güzel oldu.
Kocacım da hepsini zevkle yedi.
Size de şimdiden afiyet olsun. J
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder