14 Ocak 2014 Salı

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE


Şerbetli tatlılar misafir sunumları ve ikramları için baş taçıdır diye düşünüyorum. Çay ile birlikte çok iyi bir ikili oluştuyorlar. Bu yüzden arada misafir yemeklerimin ardından böyle tatlılar hazırlamayı seviyorum.

Şekerpareyi çok seven biriyim. Ancak bu tatlı farklı bir şekilde denemek istedim ve bence çok lezzetli bir tada ulaştım.

Malzemeler:

  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 150 gr oda ısısında tereyağı ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı toz fındık
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • Aldığı kadar Un

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • Yarım kg toz şeker
  • Bir kaç damla limon
  Hazırlanışı: 
Önce şerbet hazırlayarak işe başlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alalım. Su kaynamaya başlayınca içine bir kaç damla limon damlatalım. İyice kayanyınca şerbet kapatalım ve soğutalım.

Hamuru için  haşhaş dışında kalan tüm malzemeleri derin bir kaba alalım ve yoğuralım. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlaklar yapalım. Ardında da haşhaşa bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Piştiğinde kısa bir süre beş dakika kadar bekletelim. Hala sıcakken soğuk serbet ile şerbetleyelim.

Şerbeti içine çektiğinde ve soğuduğunda servise hazırdır.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder