15 Ocak 2014 Çarşamba

Yoğurtlu Pancar Mezesi

Pancarın yararları say say bitmez. Kırmızı pancar akdenize özgü lezzetli bir bitkidir. Ancak benim düşünceme göre çok fazla pancar tüketmiyoruz. Çünkü ben ne zaman pancar ile ilgili bir yemek, meze, çorba pişirsem konuklarıma ilginç geliyor. Ama şunu da fark ettim ki yiyenler memmun oluyor. Pancar ile ilgili bir diğer ön yargı ise toprak kokuyor denmesidir. Belki doğrudur. Ben çok sevdiğim için fark etmiyor olabilirim. Ama küçük pancarlar büyükleri kadar topraksı kokmuyor. Bir diğer dikkat edilmesi gereken şey kabuklu pişirilmemesi bence.


Yoğurtlu Pancar

2-3 Küçük Pancar
4 Diş Sarımsak
1 Kaşık Salça
Tuz
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Bir Bardak Kadar Yoğurt







Hazırlanışı:

 Pancarları küçük kareler halinde doğrayın. Bir diş sarımsak dışında diğer sarımsakları küçük küçük doğrayın. Hepsini tavaya alın. zeytinyağı ve salça ile kısa süre kavurun. Sonra üzerine suyu ve tuzu ilave edin. Altını iyice kısıp kapağı kapalı pişirin. Pancarları çatalla kontrol edin. Batıyorsa pişmiştir batmıyorsa ve suyunu çekmiş ise biraz daha ilave edin. PAncarlar iyice yumuşadığında ve suyunu çektiğinde kapatın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Pancarlar biraz soğuyunca yoğurtlayın ve servis kasesine alın. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder