12 Ocak 2014 Pazar

Naneli Ayran

Türk usulü kavurmalı pizza yazımda, pizzamın yanında güzel bir naneli ayran yaptım demiştim. İşte o ferah tadın tarifi burada. Ama kavurmalı pizzayı görmedik merak ediyoruz derseniz o da şu linkte:
http://ezelitatlar.blogspot.com/2014/01/turk-usulu-kavurmal-pizza.html


Ayran için:

Bir bardak yoğurt
3 bardak su
Biraz tuz
Bir kaç tutam taze nane yaprağı
Bol buz

Tüm bu malzemeleri blenderda çırptım. Köpük köpük damaklara bayram ettiren bir ayran yaptım. İsterseniz siz suyun miktarını azaltıp bir bardak su yerine bir şişe maden suyuda koyabilirsiniz. Ben genelde böyle yapıyorum ancak o gün evde kalmamıştı. İki şekilde de çok güzeldir. ;)

Şimdiden afiyet olsun size. :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder