16 Ocak 2014 Perşembe

Tereyağlı Garnitürlü Pilav

Türkler için Pilav yemeklerin vazgeçilmezidir. Özellikle et, tavuk var ise soframızda ilk aklımıza gelen yemek pilav oluyor. Misafir yemeklerimizin de vazgeçilmezidir.

Pilava değişik ilaveler ile farklı lezzetler yaratabiliriz.

Şimdi onlardan birini paylaşacağım.

Gerekli malzemeler:
- 2 bardak pirinç
- 2 bardak su
- 1 bardak tavuk suyu
- Yarım kavanoz garnitür ( havuç, patates, bezelye)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Bir kaç damla limon
-İki kesme şekeri
- Tuz

Yapılışı:

Tereyağını tavada eritin. Pirinçleri ilave edin. Biraz kavurun. Ardından garnitürleri ekleyin. Eğer hazır şişede garnitür almayacaksanız, bir havuç, bir patates, biraz bezelye haşlayıp minik minik doğrayabilirsiniz. Tuz ve şekeri de ilave edin. Ardından tavuk suyu ve suyu ilave edin. Pilav tenceresinin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Eğer evde tavuk suyunuz yok ise tavuk bulyon kullanabilirsiniz. Bu durumda su 2 bardak değil 3 bardak olacak. Pilav suyunu çekince ocağı kapatıp dinlenmeye alın. Pilav dinlendikçe güzelleşir. Üzerine kağıt peçete örtüp bu şekilde bekletin. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder