Malzemeler:
- 1 Paket hazır baklava yufkası
- 250 gr margarin yada terayağı
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 2 Su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
- 4 Bardak şeker
- 4 Bardak su
- 1 Tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
- Öncelikle margarini yakmadan bir tavada eritin. Ardından da sıvıyağ ile birleştirin.
- Baklava tepsisini iyice yağlayın.
- Üç- dört tane baklava yufkasını üst üste koyun ve iyice yağlayın. Bu şekilde yufkaları dizin.
- Onuncu yufkaya gelince bolcana ceviz serpin.
- Bu şekilde tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.
- Baklavalara istediğiniz şekli verecek şekilde kesin.
- Önceden 200 Derece ısıtılmış fırında baklavalar nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Baklava piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
- Baklava soğurken şerbeti hazırlamalıyız.
-Su ve şerbeti ocağa almalıyız. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave etmeliyiz.
- Şerbet koyulaşınca altını kapatalım.
- Baklava soğuk şerbet sıcak olacak şekilde şerbetini verelim.
- Baklava şerbeti iyice çektiği ve soğuduğu zaman servise hazırdır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder