15 Ocak 2014 Çarşamba

Humus

Humus kebapların yanına en çok yakışan mezelerden biridir. Zamanımızda mutfak robotunun yardımıyla 5 dakika içinde hazırlanabilen kolay bir meze tarifine dönüştü. Elbette bu 5 dakika evde hazır haşlanmış nohudunuz var ise geçerli aksi halde nohut haşlama ile uğraşmanız gerekiyor.

Ben nohutları düdüklü tencerede haşlıyorum. Yarım saat içinde pişiyor ve akşamdan ıslatmaya gerek kalmıyor. Ama düdüklü tencereniz yok ise muhakkak akşamdan ıslatıp öyle haşlayın.



Humus için gerekli malzemeler:
  • 1.5 bardak nohut
  • yarım bardak tahin
  • yarım bardak zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 limon
  • tuz
 - Nohutları mutfak robotunda püre yapın.
- Ardından zeytinyağından 1 yemek kaşığı kadar ayırın.
- Geri kalan tüm malzemeleri kırmızı biber hariç robota koyup bir kaç kez çekin.
- Kıvam ve tadını kontrol edin. Eğer daha tahinli ya da daha limonlu isterseniz miktarı artırın.
- Humusunuzu bir servis tabağına alın.
- Ayırdığınız yağı ocakta kızdırın. Kırmızı biberi ile birlikte sos hazırlayın.
- Servis tabağındaki humusun üzerine gezdirin.
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder