Artık bu eşsiz lezzeti bir kaç farklı tarifle kendim evde yapabiliyorum. Şimdi size o tariflerden birini paylaşacağım.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı sıvı yağ ( isteyenler 1 paket margarin kullanabilir.)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un(ortalama 4 su bardağı)
- 1yumurta sarısı
- 3 su bardağı şeker
- 3-3,5 su bardağı su
- 1/4 limon suyu
İşe ilk olarak şerbet hazırlamak ile başlamalıyız. Suyu ve şekeri bir tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edelim. Bir süre daha kapatıp altını kapatalım.
Şerbeti soğumaya bıraktıktan sonra yoğurma kabında yumurta, pudra şekeri, yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu alıp yoğuralım. Çok sert olmayan bir hamur yapalım. Sonra istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizerek desen verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika iyice kızarana kadar pişirelim.
Şekerpareler fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirelim. Ardından sıcak şekerparelere soğuk şerbeti dökelim. Bir kaç saat bekleyelim. Şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra şekerpareleri servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder