16 Ocak 2014 Perşembe

Güzel Bir Kek Yapmanın İncelikleri

Kek yapmak gözümüze güzel gözükse de, bence güzel kabarmış lezzetli bir kek yapmanın bazı incelikleri vardır.
Bu yazımda bunlardan söz edeceğim.
  •  Kullandığınız yumurta, yoğurt, margarin gibi malzemeler muhakkak oda ısında saklanmış olmalı. Özellikle yumurta için çok önemli.
  • Un gibi topaklanma yapabilecek toz malzemelerini muhakkak eleyerek keke ilave edin. Toz malzemeler neler olabilir. Un, Vanilya, Pudra şekeri, Kabartma tozu, Kakao ...vb.
  • İşe her zaman yumurta ile şekeri çırparak başlayın. Beyaz renkte köpük köpük olacak şekilde çırpın. İstisna tarifler olabilir ama büyük çoğunluk böyledir.
  • Keki hiçbir zaman soğuk bir fırına sürmeyin. Muhakkak önceden ısınmış bir fırın olmalıdır.
  • Keki fırına verdikten sonra kek kabarana ve üzeri kızarmaya başlayana kadar ortalama 20 dakika fırının kapağını  hiç  açmayın. Yoksa kekinizin kabarıklığı bir anda söner ve bir daha kabartamazsınız.
  • Son olarak da keki kolaylıkla tepsiden veya kalıptan çıkartmak için muhakkak kalıbı güzelce yağlayın. Hatta yağın üzerine un ve şeker gibi çıkmasına yardım edecek bir şeyler serpip malzemeyi kalıba öyle dökün.
  • Kolay gelsin hepinize :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder