16 Ocak 2014 Perşembe

Bir Kahvaltı Klasiği: Omlet

Türk kahvaltıları peynir türlerinin, zeytin türlerinin, reçel türlerinin ve şarküteri ürünlerinin çeşitliliği oldukça zengindir. Dünyanın bir çok ülkesiyle kıyaslandığında bu kadar bol çeşit bu öğünde yoktur. Bunların dışında kahvaltılar için hazırladığımız hamur işlerimiz, yumurtadan yapılan çeşitlerimizde oldukça çoktur. Ben de şimdi size bir klasiğimiz olan omlet ile kahvaltılık ürünler başlığımı başlatmak istiyorum.

Omlet evde kalan peynir, sucuk, salam gibi ürünlerinde değerlendirmenin en iyi yoludur.
Malzemeleri kendi evinizde olan ürünlere göre ayarlayabilirsiniz.
En önemlisi yumurtayı güzel çırpın ve unu topaklı bırakmayın.

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dolusu evde kalmış kırık peynirler ya da beyaz peynir
  • Varsa küçük doğranmış, sucuk sosis
  • Biraz maydanoz
  • Çok az karabiber
  • Arzuya göre pulbiber
  • Çok az sıvıyağ ya da tereyağı
Yapılışı:
Önce yumurtayı akı ve sarısı iyice karışana kadar çırpın. Ardından  sütü ilave edip çıprmaya devam edin. Sonra unu ve kabartma tozunu hiç topak kalmaycak şekilde çırpın. Ardından evde kalan malzemeleriniz sucuk, sosis, peynir, maydanoz ne varsa onu ekleyin. Son olarak baharatları ekleyin.
Teflon tavada çok az yağ kızdırın. Birer kepçe dökerek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder