16 Ocak 2014 Perşembe

Fırında Mantarlı Beşamel Soslu Tavuk

Hem akşam yemekleriniz için hem de misafir sofralarınız için şık bir yemek tarifi vereceğim. Ben eşimle bana göre yapmıştım. Siz miktarı artırabilirsiniz. Bu şekilde de yanında pilav ile birlikte servis yapıldığında 4 kişi rahatlıkla doyar gibi geliyor bana. Tarifimizin adı Mantarlı Beşamel Soslu Tavuk.

Gerekli Malzemeler:

  • 400 gr mantar
  • 2 tane tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve karabiber

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Muskat rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr kadar kaşar peyniri
Yapılışı:
Öncelikle tavuğu sıvı yağ ile birlikte sote yapalım. Tavukları bir iki dakika kavurduktan sonra mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Mantar suyunu çektiğinde mantarlı soteyi bir kenara alalım ve beşamel hazırlamaya başlayalım. Beşamel için ayrı bir tencere alalım. Margarini ocağa alıp eritelim. İçine unu ilave edelim. Güzelce kavuralım ancak yakmamaya dikkat edelim. Ardından süt ilave edelim ve hızlıca çırpalım. Tuzu, karabiberi ve evde varsa muskatı rendeleyelim. Ardından bir fırın kabına tavuk soteyi boşaltalım. Üzerine beşamel sosu dökelim. Son olarak da kaşar rendesini üzerine güzelce dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder