14 Ocak 2014 Salı

BİBERİYELİ ET SOTE


Bugün yemek hazırlamak için çok vaktimiz olmamıştı. Akşam eşimle birlikte mutfağa girdik ve hızlı pratik bir et sote hazırladık. Yanına da kajulu pilav pişirdik. Biberiyeli et sote nasıl yaparım derseniz bu sayfada detaylı olarak anlatılıyor.

Gerekli malzemeler:

- Yarım kg Kuzu Eti
- 2 Büyük Soğan
- 5-6 Diş Sarımsak
- 4 -5 Yemek Kaşığı Domates Püresi
- 2 Dal Taze Biberiye
- Kekik
- Karabiber
-Tuz
- 3 - 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı


Yapılışı:
Öncelikle etleri julyen yani ince parmak kalınlığında parçalarda doğrayalım ve döküm tencereye alalım. Hiç yağ ve tuz koymadan kendi suyunda kavuralım. Burada bir hatırlatma yapayım. Ete tuzu erken koyarsanız et sertleşir. Bu yüzden pişmesine yakın koymak daha doğru olacaktır. Soğanlarımızı da ikiye bölüp yarım halka şeklinde doğrayalım. Sarımsaklarımızı ise bir kaç parçaya bölelim. Ardından da başka tencerede soğan ve sarımsaklarımızı zeytinyağı ile soteleyelim. Et suyunu çekmek üzere iken soğanlarımızı etin olduğu tencereye boşaltalım birlikte pişirmeye devam edelim. Domates püremizi de ilavelim. Biberiyelerimizin saplarını ayıklayıp yapraklarını küçük doğrayıp yemeğe ilave edelim. Diğer baharat ve tuzları ilave edip kısa bir süre daha kavuralım. Ortalama olarak yemeğin pişme süresi 30 dakika gibi bir sürededir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder