13 Ocak 2014 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇATLAK KURABİYE

Kurabiye yapmak bana hem pratik gelir hem de çok lezzetli. Her zaman fazla fazla yaparım dolabın buzluguna da koyarım. bir misafir gelirse ya da canım bişiler atıştırmak ister ama pişirmeye üşenirsem hemen dolaptan çıkarırım. Biraz bekletirim dolaptan çıkarıp dışarı da kısa sürede çözülür. Ama acele edersem mikrodalga küçük ısıda kısa süreliğine tutarım. Hemen taze pişmiş gibi hazır olur.

Bu tarifimde de çok lezzetli bir kurabiye tarifi paylaşacağım.


Gerekli Malzemeler:

1 Su bardağı hindistan cevizi
2 Yemek kaşığı nescafe
1 yumurta
1/2 Paket margarin
1 Paket kakao
1 Paket süt kreması
2 Bardak şeker
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı kadar un

Şerbetlemek isterseniz:

2 yemek kaşığı Şeker
2 yemek kaşığı kahve (nescafe,jacobs vb)
1 Çay bardağı ılık su

Yapılışı:
Un ve Kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına alın. İyice birbirine girecek şekilde yoğurun. Sonra bir kaç bardak un  ve kabartma tozunu aynı anda ilave edin. Yumuşaklığını kontrol ederek yoğurmaya devam edin. Kulak memesinden az sert kıvam elde edene kadar un ilave ederek yoğurun. 200 Derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Kurabiyeler piştikçe kremanın etkisi ile çatlayacaklar.

Soğudukdan sonra bu şekilde tüketebilirsiniz. Ancak şerbetli ve ıslak yemek isterseniz, şerbet malzemeleri ile bir çay bardağı kahve (nescafe,jacobs vb) hazırlayın. Muhtemelen tarifte belirtmiş olduğum şerbet malzemelerinin miktarı pişmiş olan kurabiyelerin yarısını şerbetlemeye yetecektir. Hazırladığınız şerbetinizi kaşık yardımı ile tek tek kurabiyelerin üzerine dökerek şerbetleyebilirsiniz.Şerbetledikten sonra en az 40 dakika kadar bekleyin. Böylelikle kurabiyeler kahveyi içine çekecektir.

Şerbetlemediğiniz bölümü buzluğa koyarsanız daha sonrada yiyebilirsiniz ya da hiç şerbetsiz de yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder