Omlet evde kalan peynir, sucuk, salam gibi ürünlerinde değerlendirmenin en iyi yoludur.
Malzemeleri kendi evinizde olan ürünlere göre ayarlayabilirsiniz.
En önemlisi yumurtayı güzel çırpın ve unu topaklı bırakmayın.
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı dolusu evde kalmış kırık peynirler ya da beyaz peynir
- Varsa küçük doğranmış, sucuk sosis
- Biraz maydanoz
- Çok az karabiber
- Arzuya göre pulbiber
- Çok az sıvıyağ ya da tereyağı
Önce yumurtayı akı ve sarısı iyice karışana kadar çırpın. Ardından sütü ilave edip çıprmaya devam edin. Sonra unu ve kabartma tozunu hiç topak kalmaycak şekilde çırpın. Ardından evde kalan malzemeleriniz sucuk, sosis, peynir, maydanoz ne varsa onu ekleyin. Son olarak baharatları ekleyin.
Teflon tavada çok az yağ kızdırın. Birer kepçe dökerek pişirin. Afiyet olsun.